A. Mihal`
Member
|
|
Каталонець написал:
Доброго вечора Алессандро!!!!Який чемпіонат вам більше подобається Іспаньський чи Італійський, років 7 тому Англія далеко не виходила в ЛЧ,була Іспанія та велика тод Італія,що СТАЛОСЯ???????????НЕНАВИДЖУ АНГЛІЙСЬКІ клуби...Іспанія набагато цікавіша в плані техніки різних комбінацій і найголовніше ДУМКИ,вам так не здається????Останні роки тільки моя незрівнянна БАРСА бореться з англ клубами. і |
Доброго дня!!! Звісно, більше подобається чемпіонат Італії порівняно із Прімерою (хоча із задоволенням дивлюся матчі чемпіонату Іспанії). Тут справа смаку. Комусь подобаються «ДУМКИ», техніка гравців , які виступають в Іспанії, комусь атлетизм, динаміка гри англійських клубів , (хоча зараз в топ-клубах не так багато англійських ф-стів і ми наразі маємо гібрид континентального футболу і традиційного, динамічного, агресивного англійського), а комусь до душі розрахунковий Кальчо.
З приводу домінування якоїсь країни – то воно завжди мало місце. В той чи інший період часу домінували : іспанські , голандські, німецькі, англійські, італійські клуби. (потім знову іспанські і знову ,зараз, англійські) - це наскільки я правильно тримаю в голові фіналістів і переможців кубка Чемпіонів.
На мій погляд, домінуванню англійських клубів залишилося відносно не довго жити. Хоча, якщо дивитися на те, що заможних людей охочих придбати англійський клуб стає дедалі більше – то можна стверджувати (при бажанні) протилежне. Відповідно будуть інвестиції, будуть нові дорогі ф-сти (переважно іноземці), будуть нові стадіони і за логікою, від цього чемпіонат Англії стане ще цікавішим. Хоча, на жаль, це повністю вбиває традиції Англійського футболу, це не дає жодних шансів клубам, які прийшли з Championship(у), посісти хоча б місце у Європі .
Щодо припинення домінування англійських клубів то тут причини різні і вони як футбольні так і не футбольні: англійські податки (які постійно збільшуються) , нестійкість фунта, Англія все більше стає схожою на Італію в тому плані, що чемпіонат стає пріоритетнішим ніж ЛЧ. І від неймовірної конкуренції за місце в Єврокубках не факт , що англійські команди виступатимуть успішніше в ЛЧ чи ЛЄ. Не знаю як Ви, я зараз не вірю, що ,скажімо, ті команди яким під силу теоретично посунути топ-4ку (це Тотнем, Ман Сіті, Астон Вілла, Евертон) зможуть чогось досягти одразу в чемпіонській Лізі. Можливо з роками, з досвідом, із розширенням складу це прийде, але не зараз. Тому, думаю, Англія свої позиції все ж втратить. Дякую за запитання.
|
|