Vatsko
Member
|
|
JASON написал:
Тут, я думаю, білшье справа в тому, що сам наш футбол застряг в проміжному стані, який більше тяжіє до криз ніж до прогресів. Сказати, що команди вже так повністю не поважають фанів всеж таки не можна: теж саме "Динамо", на моїй пам"яті, навіть вдавалося до безкоштовного транспортування вболівальників на виїздний матч, роздачі білетів в сектор, транспортування додому. Проте , на мій погляд, такі кроки не допоможуть. Якщоб команда гарно грала та виправдовувала надії вболівальників, то ті самі їздили на виїздні матчі.
А реалії наших команд - життя від кризи до кризи, про прогрес, частіше всього, говорити не доводиться. Про представництво наевроарені взагалі говорити не хочеться, навіть оптимістично почавший груповий турнір скінчив на звичному місці українських команд - першому з кінця, а вболівальникам лише залишається сидіти та сподіватися , що колись настануть кращі часи, та згадувати успіхи їх улюблених команд у минулому. |
Коли я кажу про відсутність прогресу в розвитку нашого футболу, я не маю на увазі виключно результати і те, чи возить Динамо вболівальників на виїздні матчі, і чи платить своїм вболівальникам Шахтар гроші.
Я маю на увазі український футбол як бізнес. Ви на 100% маєте рацію, каужчи, що "наш футбол застряг у проміжному стані". І цей "проміжний стан" якраз характерний клубам "середнього" класу, який, власне, і є визначальним у загальному рівні.
Подивіться, на телеекранах виключно Шахтар і Динамо. Зрідка Дніпро. Все! А в чемпіонаті грає 16 клубів! І це не провина телевізійників. Це робота PR-служб клубів. Вони НЕЦІКАВІ! Погляньте на веб-сайти. І, заради інтересу, порівняйте їх із, скажімо, англійськими чи німецькими. Я, коли готуюся до коментування матчів чемпіонату України 90% інформації отримую безпосередньо у розмовах ін майбутніми їх (матчів) учасниками. Багато б ми накоментували англійського чемпіонату, якби і з ним довелося б працювати за таким же принципом?
У нас ніби хочуть створити прем*єр-лігу... Типу, крутий бізнес-проект... А в чому його переваги, ніхто, по-суті, так і не відповів. У кулуарах, сором*язливо опускаючи голову, погоджуються із очевидним: "Зміна вивіски!"
НАВІЩО В УКРАЇНІ 16 КЛУБІВ В ЕЛІТІ? Це популяризація футболу? Так ви порахуйте скільки клубів "штучних"! Чи не краще зробити 10 або 12 і грати у 4 кола? Чи не краще глядачеві за сезон по 4 рази подивитися Динамо - Шахтар, Шахтар - Дніпро, Динамо - Дніпро тощо? Чи не будуть саме такі матчі давати найвищий рейтинг у телетрансляціях і, відповідно, викликати більший інтерес у рекламодавців?
Я з великою повагою ставлюся до людей, що працюють в ФК "Закарпаття" чи в Охтирці. Але я не розумію клубів, де в 22-х заявлених гравців, умовно кажучи, 18 орендовані в інших клубів...
Зараз настає час, коли можна багато чого змінити. І саме зараз стане видно, кому із власників українського футболу (я маю на увазі господарів клубів) цей футбол потрібен, хто є фанатом, і хоче дійсно творити ФУТБОЛЬНУ історію, а не проганяти через клуби і їх структури якісь свої тіньові фінансові схеми.
Я хочу, щоби наш чемпіонат вийшов на такий рівень, що Віктор Самойленко прагнув би заплатити сотні мільйонів за ексклюзивні права на трансляції українських матчів, а 1+1 і ICTV, писали гнівні листи Президенту України, мовляв, не дамо відібрати футбол у народу 
Питання лише в тому, наскільки цього ж хочуть люди, котрі здатні це здійснити. Зараз, як видно із вирішення питань Прем*єр-Ліги, у більшості українських футбольних олігархів хороші "понти" і надалі більше цінуються за реальні добрі справи.
|
|