July
Администратор
|
|
BuTbKa написал:
July написал:
BuTbKa написал:
Бачу вас дуже зачепило визначення "молодий", і ви вважаєте, що це не так. Добре, назвемо цю стадію професійного росту "початківець", або "немовля професійної журналістики". Хіба це щось міняє?
Це, насправді дуже дискусійне питання, оскільки в нашій країні не має чіткої власної системи підготовки спеціалістів цієї галузі. Скажемо, чим ситуація мого друга відрізняється від тієї, що була кілька років тому у Олександра Михайлюка, який потрапив до вас "зеленим", а зараз розвивається і прогресує... чи від його товариша по конкурсу коментаторів на СТБ, який зараз працює на "Футболі"... "потойбічними" факторами, фартом, мабуть, чи чимось ще, чого я не розумію, або тим про що не говорять...
Тому і запитував про критерії відбору, якщо такі існують... |
Ні, не зачепило. Просто воно має для мене інше значення. Розумієте, мені прикро, що мою професію (я говорю про журналістику взагалі) зневажливо звели до рівня піонерів та жовтенят ("немовлят", за Вашим визначенням). Причому це дуже часто стосується не лише журналістики спортивної. У нас була чудова школа підготовки журналістів. Але зараз навіть "викладачам" іноді 25-26. Це знущання над професією. Скажіть, Ви б довірили "молодому" хірургу, котрий "рік попрактикувався" робити важкі операції, від яких залежить життя людей? Чому ж тоді ми таке собі дозволяємо у журналістиц,і вплив якої на людей не такий вже й малий?? |
Але свіжі погляди також потрібні. Просто молодим нема де розвиватись. Якщо людина 15 років пропрацює поряд з Володимиром Тимошенком, ким він прийде до вас потім... Посередністю, адже не дарма кажуть, "з ким поведешся..."
Набагато цінніший досвід поряд з найкращими, які на даний момент є тільки у вас, на мою думку. Нехай не на фіналі ЛЧ йому з першого дня працювати, але ж вислухати людину, подивитись на неї, мабуть, можна...
Якщо ж вона насправді чогось варта, то й не треба їй в паспорт заглядати. Ніхто не претендує на лаври переможця та гори грошей з першого дня, але просто інколи нема де працювати за фахом...
Не треба вважати це зневагою до журналістики, це нормальний життєвий процес. Просто чомусь в нас беруть не за талантом, а за зв'язками, ось звідки йде більша частина непрофесіоналізму. |
1. Про "свіжі" погляди. Погоджуюся з Уткіним. "Не бывает 19-летних комментаторов". Право на погляд треба заслужити. 2. Логічно випливає з п.1 - До паспорта зазиратиму, бо у цій роботі життєвий досвід не менш важливий. 3. Подивіться скільки видань, сайтів, каналів. Хіба це називається немає де розвиватися? Аби лише "молодь" розуміла, що розвиватися треба не тиждень чи місяць, а кілька. Ми б може і брали тих, кому "за 20" на репортерську роботу, але зараз просто немає такої можливості. Якщо вона буде, про всі критерії відбору повідомимо. 4. Я і далі вважатиу, що це НЕ нормальний життєвий процес. Бо... Дивіться п. 1 
|
|