fcb
Member
|
|
Доброго дня, Дмитре! Я тут після гри Карпати - Ворскла подумав, а чи не рановато нам ПЛ в Україні робити? Чи не стане створення ПЛУ своєрідною "приватизацією" чемпіонату України між кількома "кланами"? Адже не секрет, що кожен власник належить до одного з "кланів"(принаймі є така суспільна думка). В нас і так твориться Бог зна що, а тут власникі самі диктуватимуть правила і нікого над ними не буде. ПФЛ і ФФУ, які і так ИМХО куплені, заангажовані і взагалі ніякі, тепер навіть тої "маріонеточної" влади мати не будуть. Ви, мабуть, зрозуміли, що поведінка вболівальників та фанатів на стадіоні "Україна" у Львові була викликана розумінням/припущенням того, що Карпати елементарно "продали" матч полтавчвнвм. Я нічого не стверджую, оскільки "хабаря"(чи як це можна назвати) не бачив і в руках не тримав. Але скажіть будь-ласка, як можна за 80 хвилин в домашньому матчі грати так, щоб в усіх склалося враження нібито команда боїться вдарити по воротам суперника, щоб ненароком не забити гол? І чому в останні 10 хвилин, коли половина стільців опинилося на газоні, Ворскла була просто "розкатана" по полю? Можливо карпатівці просто "налякалиь народного гніву" ? Чомусь думаю, що Ворскла таки залишиться у "вишці". А що ж буде коли усім заправлятимуть власники наших клубів?... І ще про фанатів. У "футбольному уік-енді" вкотре показували зловісні кадри, як львівські вболівальники на "стадіоні ім. В. Лобоновського" розгорнули прапор з німецькою свастикою! Я ні в якому разі не виправдовою цей акт, прекрасно розумію, що пропоганда фажизму є одним з найбільших ідіотизмів в людському суспільстві, але скільки можна на цьому акцентувати увагу? Мені дійсно цікаво, якби хтось розгорнув червоний прапор із зіркою десь у кутку, тоді б теж так довго про цей факт "гуділи" ЗМІ? Я думаю, що ні? Хоча режим, символом якого був цей прапор, погубив аж ніяк не меньше душ аніж фашизм. Я думаю, що таке ще буде траплятися не раз. І одна з основних причин того те, що на цьому так сильно акцентується увага. Якщо людям зусіх сторін доказувати, що вони фашисти, бо Степан Бандера з Західної України і був фашистом, а фашистом він був тільки тому що так було комусь вигідно писати у підручникахз "псевдоісторії", тоді вони дійсно стають тими ким їх називають. Якщо судити по собі, то я, наприклад, якщо буде реферндум за 2-гу державну мову піду і проголусую проти. І не тому, що я там дуже великий патріот, а тому що я, анприклад, читаю у найпопулярнішому футбольному виданні, що воно б в житті не продавалось так активно на українській мові, або що фільми в перекладі українською "несмотритебельные"(в інтернті слово таке вичитав ). Або піду і проголусую за НАТО, хоча мені глибоко начхати будем ми в НАТО чи ні. А піду тому, що мені не подобається коли в мою країну приїзджає якесь "мурмило" і в ефір національних каналів каже, що нікуди ми не вступим поки він(або його босс) нам цього не позволить. Саме головне - я розумію, що це все фарс і що політикам вигідно роздмухувати ці питання, а ЗМІ просто танцює під їхню дудку. Тому не хочеться щоб чемпіоном України з футболу ставала та команда, власник якої в той рік при владі. Мені здається, що ми просто культурно не готові до ПЛ. А якщо ми не можемо навести порядок у себе дома, то як ми можемо провести щось таке грандіозне типу ЄВРО 2012?
|
|