July
Администратор
|
|
fcb написал:
Доброго дня! Хочу привітати Вас з перемогою "Валенсії" та подякувати за якісний коменар. Ви вкотре довели, що являєтесь справжнім профі своєї справи та, мабуть, найкращим коментатором на теренах України. Як Вам наступна думка? З того часу, як я почав слідкувати за Барселоною та чемпіонатом Іспанії у Барси завжди був яскравий лідер(чомусь завжди з Бразилії). Спочатку Ромаріо, потім Роналдо, Рівалдо і на кінець Роналдіньо. А в період коли такого лідера не було команда виступала просто жахливо. Якщо я не помиляюсь, то Роналдо прийшов у Барсу зразу ж після того, як її залишив Ромаріо. Відразу став лідером атак і результат - КВК та Кубок Іспанії. В наступному сезоні з"явився Рівалдо і результат - 2 чемпіонати, 1 кубок Іспанії, та 1 Суперкубок. Пізніше Рівалдо значно "здає" і команда починає грати на рівень гірше, а потім знову приходить Луї Вангааль, бразилець йде з клубу, а команда плентається в низу турнірної таблиці і вперше в історії ЛЧ не потрапляє до цього турніру... Я веду до того, що чомусь Барсі завжди потрібен справжній лідер саме в атаці. Це й не дивно, дивлячись на те, в який футбол грає цей клуб. Таким гравцем був Роні, який реально "воскресив" каталонський гранд. В той час він був "Футбольним богом", він був "локомотивом" команди. Роні не був таким "попсовим", багатим і настільки зірковим. Він просто грав у футбол, грав як вмів. Він забивав, проходив, "обмотував", віддавав шикарні передачі, а удари зі штрафного перетворив у напівпенальті. Це Етоо, Мессі та інші біля Роні були такими страшними для захисників...А після матчу-відповіді 1/2 фіналу ЛЧ проти Челсі, Роналдіньо немов би підмінили. З цього, я так вважаю, почався "занепад" великої "Барси Райкарда". Навіть у фіналі цього ж року Роналдіньо відіграв погано і Барса ледь не випустила КЧ з рук. Згадайте, як він пихато виходив на поле КампНоу для святкування перемоги в ЛЧ... Нажаль, чомусь мені здається, що Мессі не зможе стати таким лідером для Барси, якими були бразильці(В основному через надмірну схильність до травм), а Роналдіньо прсто "наївся" Барселоною. І ще мені здається, що в сучасному футболі потреба в "великому" лідері є слабістю. От в Арсеналі таких "локомотивів" немає і команда прекрасно дає собі раду. Та й у Реала ні Рауль, ні Руд, ні Робіньо на таких не тянуть... Залишається чекати нового або нового Р. з Бразилії , або тренера, який зможе зробити команду без "локомотивів". |
Це вічна футбольна тема. Роль особистості. Буває запитують чи не забагато та чи інша команда залежить від якогось футболіста... Мені здається, що великі гравці та великі команди "шукають" одне одного, вони потрібні одне одному. Немає нічого кращого за поєднання таланту футболіста з успіхами клубу. Ще до бразильців, яких Ви згадуєте, були у "Барси" Кубала, Кройфф. Інша справа, що не завжди все роками йде чудово. Ці "зірки" - живі люди і обставини їхнього життя, футбольного і не тільки, змінюються. Вони самі міняються, щось міняється у команді і це все впливає на гру, на результати. Тоді потрібна свіжа кров, нові таланти. "Барса", та й не лише вона, проходила через це вже безліч разів. Саме це Ви, власне, і помітили. Хіба що я б не називав лідером Dream Team тільки Ромаріо, бо у тій команді були Стоїчков, Лаудруп, Гвардьйола - гравці феноменальні. Що цікаво, різні великі клуби по-різному сприймаєш, коли йдеться про зіркові склади, про лідерів. Якось впіймав себе на тому, що не можу згадати хто тренував "Реал", коли команда виграла 5 Кубків Чемпіонів поспіль, а склад - легко, оосбливо зірок. А от якщо говорити про МЮ, то прізвіще Басбі з вуст злітає першим, нехай у нього грали такі легенди як Бест, Чарльтон, Лоу. Якось навіть написав щось з цього приводу. Скільки б не говорили про універсалізацію, про те, що команда понад усе, гравці обдаровані притягуватимуть до себе немов магнітом, і від них, все одно, багато чого у цій грі залежатиме. На щастя для кожного з нас 
|
|