Поверхность ТВ Поверхность ТВ
воскресенье, 5 октября 2025  

Поверхность ТВ Форум
На главную | Все форумы | Пользователи | Правила | Мониторинг тв | Поиск | Регистрация | Зайти

Вы не зашли.
Поверхность ТВ Форум / Вопросы комментаторам / Дмитрию Джулаю Модераторы: BuTbKa, Maria, dex Тема закрыта
Автор
Сообщение Страниц: 1 ... 33 34 35 36 37 38 39 ... 69
July
Администратор

fcb написал:

Доброго дня! Хочу привітати Вас з перемогою "Валенсії" та подякувати за якісний коменар. Ви вкотре довели, що являєтесь справжнім профі своєї справи та, мабуть, найкращим коментатором на теренах України.
Як Вам наступна думка? З того часу, як я почав слідкувати за Барселоною та чемпіонатом Іспанії у Барси завжди був яскравий лідер(чомусь завжди з Бразилії). Спочатку Ромаріо, потім Роналдо, Рівалдо і на кінець Роналдіньо. А в період коли такого лідера не було команда виступала просто жахливо. Якщо я не помиляюсь, то Роналдо прийшов у Барсу зразу ж після того, як її залишив Ромаріо. Відразу став лідером атак і результат - КВК та Кубок Іспанії. В наступному сезоні з"явився Рівалдо і результат - 2 чемпіонати, 1 кубок Іспанії, та 1 Суперкубок. Пізніше Рівалдо значно "здає" і команда починає грати на рівень гірше, а потім знову приходить Луї Вангааль, бразилець йде з клубу, а команда плентається в низу турнірної таблиці і вперше в історії ЛЧ не потрапляє до цього турніру... Я веду до того, що чомусь Барсі завжди потрібен справжній лідер саме в атаці. Це й не дивно, дивлячись на те, в який футбол грає цей клуб. Таким гравцем був Роні, який реально "воскресив" каталонський гранд. В той час він був "Футбольним богом", він був "локомотивом" команди. Роні не був таким "попсовим", багатим і настільки зірковим. Він просто грав у футбол, грав як вмів. Він забивав, проходив, "обмотував", віддавав шикарні передачі, а удари зі штрафного перетворив у напівпенальті. Це Етоо, Мессі та інші біля Роні були такими страшними для захисників...А після матчу-відповіді 1/2 фіналу ЛЧ проти Челсі, Роналдіньо немов би підмінили. З цього, я так вважаю,  почався "занепад" великої "Барси Райкарда". Навіть у фіналі цього ж року Роналдіньо відіграв погано і Барса ледь не випустила КЧ з рук. Згадайте, як він пихато виходив на поле КампНоу для святкування перемоги в ЛЧ... Нажаль, чомусь мені здається, що Мессі не зможе стати таким лідером для Барси, якими були бразильці(В основному через надмірну схильність до травм), а Роналдіньо прсто "наївся" Барселоною. І ще мені здається, що в сучасному футболі потреба в "великому" лідері є слабістю. От в Арсеналі таких "локомотивів" немає і команда прекрасно дає собі раду. Та й у Реала ні Рауль, ні Руд, ні Робіньо на таких не тянуть... Залишається чекати нового або нового Р. з Бразилії :), або тренера, який зможе зробити команду без "локомотивів".

Це вічна футбольна тема. Роль особистості. Буває запитують чи не забагато та чи інша команда залежить від якогось футболіста...
Мені здається, що великі гравці та великі команди "шукають" одне одного, вони потрібні одне одному. Немає нічого кращого за поєднання таланту футболіста з успіхами клубу. Ще до бразильців, яких Ви згадуєте, були у "Барси" Кубала, Кройфф.
Інша справа, що не завжди все роками йде чудово. Ці "зірки" - живі люди і обставини їхнього життя, футбольного і не тільки, змінюються. Вони самі міняються, щось міняється у команді і це все впливає на гру, на результати. Тоді потрібна свіжа кров, нові таланти.
"Барса", та й не лише вона, проходила через це вже безліч разів. Саме це Ви, власне, і помітили. Хіба що я б не називав лідером Dream Team тільки Ромаріо, бо у тій команді були Стоїчков, Лаудруп, Гвардьйола - гравці феноменальні.
Що цікаво, різні великі клуби по-різному сприймаєш, коли йдеться про зіркові склади, про лідерів. Якось впіймав себе на тому, що не можу згадати хто тренував "Реал", коли команда виграла 5 Кубків Чемпіонів поспіль, а склад - легко, оосбливо зірок. А от якщо говорити про МЮ, то прізвіще Басбі з вуст злітає першим, нехай у нього грали такі легенди як Бест, Чарльтон, Лоу. Якось навіть написав щось з цього приводу.
Скільки б не говорили про універсалізацію,  про те, що команда понад усе, гравці обдаровані притягуватимуть до себе немов магнітом, і від них, все одно, багато чого у цій грі залежатиме. На щастя для кожного з нас :)

2008-03-21 16:04:57
http://elmundoesbalon.blogspot.com  
Фан МЮ
New member

Доброго дня, Дмитре! Вибач, якщо деякі з питань вже задавали.
1) Хто кометуватиме Мастерси? Приєднатись не збираєшся?
2) Чи не здається тобі, що Райкаард вичерпав себе в Барсі? Невже він залишиться після такого сезону? (Хоча з ЛЧ команда ще не вилетіла)
В мене іноді складається враження, що в Барси футболістів на 2 склади, а от кого і (головне) на яку позицію ставити, тренер не знає. (Анрі, Пуйоль явно грають не на своїх місцях)
3) В чому причина застою "Арсенала". 8 очок втрат в 4 матчах, де їх в принципі треба було брати
4) Шева - в Мілані? )))
5) Я розумію, що ти не пророк, але хотілося б почути твою думку: чи дового гратиме в МЮ Роналду, особливо, якщо МЮ виграє ЛЧ. Адже він фактично виграє з Манчестером все, що можна було виграти і тоді постане питання про продовження кар'єри.

2008-03-21 16:43:22

July
Администратор

Фан МЮ написал:

Доброго дня, Дмитре! Вибач, якщо деякі з питань вже задавали.
1) Хто кометуватиме Мастерси? Приєднатись не збираєшся?
2) Чи не здається тобі, що Райкаард вичерпав себе в Барсі? Невже він залишиться після такого сезону? (Хоча з ЛЧ команда ще не вилетіла)
В мене іноді складається враження, що в Барси футболістів на 2 склади, а от кого і (головне) на яку позицію ставити, тренер не знає. (Анрі, Пуйоль явно грають не на своїх місцях)
3) В чому причина застою "Арсенала". 8 очок втрат в 4 матчах, де їх в принципі треба було брати
4) Шева - в Мілані? )))
5) Я розумію, що ти не пророк, але хотілося б почути твою думку: чи дового гратиме в МЮ Роналду, особливо, якщо МЮ виграє ЛЧ. Адже він фактично виграє з Манчестером все, що можна було виграти і тоді постане питання про продовження кар'єри.

1) Ні, не збираюся, у нас достатньо тенісних коментаторів :)
2) І з ЛЧ не вилетіла, і чемпіонат, поки що, не програла. Залишитися він може, якщо серйозно змінити склад. Адже не лише у Райкарді проблема, хоч він на себе бере всю відповідальність. Мабуть можна сказати, що ця "Барса" вичерпала певний запас бажання, прагнення вигравати все і завжди. Чи один тільки Франк у цьому винен? Якщо серйозних змін у складі не буде, то він тоді справді себе у цій команді вичерпав. І залишатися сенсу немає.
3) А на старті брали все :) Коли команда на такій швидкості рухалася, будь-яка зупинка застоєм здаватиметься :) Справді очки у цих матчах можна було брати, але ж не залізні вони...Команді, що завжди всю душу в гру вкладає у таких випадках, коли не виходить забити, коли накопичується втома, коли травми дошкуляють, не так вже й просто залишитися на висоті. "Арсенал" ще залишається.
4) Хоч у "Альбінолеффе", аби йому добре було :)
5) Іспанська преса стверджує, що Кріштіану ледь не всій збірній Португалії розказав, що наступного сезону гратиме за "Реал". Але у іспанців Ківу теж "все життя мріяв грати у Мадриді" :)
Роналду може справді виграє з МЮ все. Чи це привід прощатися? Адже можна знову спробувати все виграти. Усе від того залежатиме, чи він готовий ледь не всю кар'єру МЮ віддати. Зараз значно простіше, аніж будь-коли поміняти один гранд на інший, особливо якщо фінансові умови кращі пропонують, тож, думаю, що спокус вистачатиме.

2008-03-23 15:04:57
July
Администратор

Шановні відвідувачі сайту!
Хотів би повідомити вам, що віднині не відповідатиму на питання, що входять до компетенції програмної служби каналу.
Ми спробуємо якомога швидше вирішити питання з новим адміном сайту, аби вся необхідна інформація з’являлася вчасно у відповідних розділах.
Є й особливі ситуації (наприклад, зрив трансляції матчу Інтер - Ювентус), коли відповідь має давати керівництво компанії, від якого, власне, залежало вирішення цієї проблеми.
Від себе особисто можу лише вибачитися за те, що сталося з Серією А на цих вихідних.

2008-03-24 19:04:24
fcb
Member

Доброго дня! В своїх коментарях Ви згадали, що Шустер говорив своїм підлеглим, мов краще інколи стриматися і задовільнитися нічиєю. Як на мене, це просто ганьба таке казати, будучи тренером такого клубу, як Реал. Якби мадридці грали за таким принципом усю свою історію, тоді б наврядчи вони стали тим клубом, яким вони являються(хіба що можливо в Італії :) ). Хоча, мнеі б було приємно коли б вони грали тільки у нічию :). І ще, хочу з Вами погодитись про те, що було б досить логічним те, щоб чемпіонат Іспанії виграв Вільяреал. Не хочу сказати, що команда грає сильніше за двох грандів, але, принаймі, набирає спокійно очки там де повинна набирати. А взагалі, Вам не здається, що все ж таки успіхи Реалу останніх двох сезонів на внутрішній арені пов"язані більше з вітсутністю стабільного конкурента, аніж з визначною грою мадридців? Якщо відкинути моє, можливо, упереджене ставлення до Реалу, хотілося б сказати, що моментами команда дійсно виглядає неперевершено, але назвати цей Реал "великим", "непереможним" чи будь-яким іншим синонімом язик не повернеться.

2008-03-26 13:11:53

July
Администратор

fcb написал:

Доброго дня! В своїх коментарях Ви згадали, що Шустер говорив своїм підлеглим, мов краще інколи стриматися і задовільнитися нічиєю. Як на мене, це просто ганьба таке казати, будучи тренером такого клубу, як Реал. Якби мадридці грали за таким принципом усю свою історію, тоді б наврядчи вони стали тим клубом, яким вони являються(хіба що можливо в Італії :) ). Хоча, мнеі б було приємно коли б вони грали тільки у нічию :). І ще, хочу з Вами погодитись про те, що було б досить логічним те, щоб чемпіонат Іспанії виграв Вільяреал. Не хочу сказати, що команда грає сильніше за двох грандів, але, принаймі, набирає спокійно очки там де повинна набирати. А взагалі, Вам не здається, що все ж таки успіхи Реалу останніх двох сезонів на внутрішній арені пов"язані більше з вітсутністю стабільного конкурента, аніж з визначною грою мадридців? Якщо відкинути моє, можливо, упереджене ставлення до Реалу, хотілося б сказати, що моментами команда дійсно виглядає неперевершено, але назвати цей Реал "великим", "непереможним" чи будь-яким іншим синонімом язик не повернеться.

В ідеалі кожна команда рівня "Барси" та "Реалу" прагне так грати у чемпіонаті, щоб конкуренти, попри всі їхні зусилля, далеко позаду залишалися. Приємно, звичайно, коли все добре йде і команду не зупинити.
Коли ж у чемпіонату інший сценарій, трохи прикро стає від того, що чемпіонство не стільки намагаються одне в одного вирвати з рук, скільки воно постійно з рук вислизає. Але це теж варіант. І його доводиться приймати. Такі зараз "Реал" та "Барса". І все одно ніхто саме у цьому чемпіонаті поки що їхніми помилками не скористався.
Справа в тому, що іспанський чемпіонат це все ж, насамперед, протистояння "Реалу" та "Барси". Якщо хтось інший виграє титул, то дуже часто значно більше шукають причини невдач цих двох. Тож і зараз стільки уваги до їхньої не надто стабільної гри.
Минулого сезону навряд чи можна було говорити про цілковуту відсутність стабільного конкурента. Адже набрали однакову кількість очок. І це радще "Реал" був таким конкурентом для "Барси" саме тоді, коли стабільно почав брати очки. І тоді ж ніби все в руках "Барси" було. Але конкурент переміг.
Виходить так, що цього сезону стабільності не додалося що в одних, що в інших.
"Вільярреал" після тринадцяти турів був другим. Потім програв "Вальядоліду" на виїзді та "Бетісу" вдома. Зараз, мені здається, важливо для них буде яка тенденція виявиться сильнішою: Втрачати свідомість на нечуваній висоті і опускатися туди, де менше тиску і вимог чи потужно фінішувати, як це було минулого сезону.
Календар у найближчих трьох турах не такий вже й простий. Ось і перевіримо які з них чемпіони.

2008-03-26 15:54:38
fcb
Member

Я мабуть Вам вже набрид? Обіцяю трохи "збитись" з питаннями :) . Але все ж таки... Побачив інфу в інеті на багатьох сайтах, що "питання Роналдіньо" вирішене. Наразі на офіційному сайті мовчать, але це напршувалось саме собою - Роні іде геть! Чесно кажучи, я цього чекав з нетерпінням давно. Навіть на всіх можливих форумах "кричав", що його треба продавати поки щось платять, а тепер, як не парадоксально, мені стало сумно. Як би там не було, з ним закінчиться ціла "сторінка" в історії Барси. А хто зможе стати наступним? Як я вже казав, Мессі ИМХО не буде таким "локомотивом", а к показує практика Барселона без таких гравців на належному рівні виступати не може. Дмитре, будь-ласка, коментар.

2008-03-26 18:22:22

July
Администратор

fcb написал:

Я мабуть Вам вже набрид? Обіцяю трохи "збитись" з питаннями :) . Але все ж таки... Побачив інфу в інеті на багатьох сайтах, що "питання Роналдіньо" вирішене. Наразі на офіційному сайті мовчать, але це напршувалось саме собою - Роні іде геть! Чесно кажучи, я цього чекав з нетерпінням давно. Навіть на всіх можливих форумах "кричав", що його треба продавати поки щось платять, а тепер, як не парадоксально, мені стало сумно. Як би там не було, з ним закінчиться ціла "сторінка" в історії Барси. А хто зможе стати наступним? Як я вже казав, Мессі ИМХО не буде таким "локомотивом", а к показує практика Барселона без таких гравців на належному рівні виступати не може. Дмитре, будь-ласка, коментар.

Звичайно, що сумно. Завжди сумно, коли такий гравець йде з твоєї улюбленої команди. Мені, свого часу, сумно було, коли Заваров до "Ювентуса" їхав, коли, вже пізніше, Михайличенко до "Сампдорії" переходив...
Це ж, як не крути, частина життя футбольного, та й життя взагалі. І чи не завжди з острахом запитують: "А хто замість них?".
Почекаємо, подивимося. Мені здається, що Мессі, якщо травми не дошкулятимуть, цілком може бути "локомотивом". Але значно важливіше те, як "Барса" попрацює влітку на трансферному ринку, яка атмосфера пануватиме в команді наступного сезону.
P.S. А раптом Роні залишиться? :)

2008-03-28 13:56:29
Иван (Ювентуса фан).
Member

Дмитрий, добрый день.

Знаю, что вы не будете отвечать на вопросы, касающиеся проблем показа чемпионата Италии, но все же...
На этой недели матчи Серии A снова отсутствуют в программе. И, судя по всему, на следующей недели их тоже не будет. Ну, пока их в программе нет.

У вас там все нормально? Вряд ли вы ответите, но вопрос все равно волнующий многих. Карточек и тюнеров нет, матчи из трансляций пропадают, новых проектов нет (помните, заявляли и создании ТВ-аналитических программ и шоу), даже на сайте не появляется инфа по поводу отмены трансляций. Хотя бы без объяснений почему...просто поставить в известность людей...

В общем, все это странно и немного волнующе. В границах возможного поясните ситуацию. Заранее спасибо.

2008-03-29 13:53:40

hronos
Member

Здравствуйте, почтенный Дмитрий!

Искренне не хотел Вас озадачивать подобными вопросами, так как намного больше предпочитаю с Вами просто пообщаться, подискутировать, поделиться мнениями (уверен, Вы тоже), нежели забирать у Вас, не сомневаюсь, Ваше же ценное время на задачи скорее для, как выразились Вы раньше на форуме, для “довідкової служби” (имея в виду Яндекс, Гугл...).
Верьте или нет, но прежде чем зайти к Вам на конфу, я, наверное, около месяца самостоятельно искал в инете источники, на которых бы могли размещаться подробные биографии испанских и португальских футболистов ( Гути и Куарежма, в частности). Признаться, только начинаю всерьез интересоваться профессией журналиста, помимо этого уча испанский язык. Marca, AS, Donbalon, что Вы мне уже раньше рекомендовали, и которые я по мере сил стараюсь читать регулярно – источники несколько иного направления, хотя, в некоторых случаях и они бывают полезны. Возьмем хотя бы интервью, статьи, порой ой как кстати в материалах, посвященным конкретным личностям.
В общем, суть моего сегодняшнего визита сюда такова: дабы научиться неплохо и объемно писать о зарубежных футболистах (в данном случае одни из тех, которые проходят по Вашему журналистскому профилю, а именно — испанцы и португальцы), я хотел бы разузнать у Вас сайты (ежели они Вам известны, конечно), ориентирующиеся конкретно на биографиях вышеназванных футболистов. На крайний случай, не исключаю, они Вам могут быть не известны — хотелось бы узнать хотя бы каким зарубеж. поисковиком “щупать” (я пытался испанским Yahoo, но все тщетно). Повторюсь, сам искал достаточно долго, а российские ресурсы, естественно, к всякого рода “латиносам” относятся крайне “пофигистически”. Так как у меня больше не осталось вариантов дальнейшего поиска, я, к моему же сожалению, сам этого не хотя, решил воспользоваться Вашими данными.
Буду очень признателен за любой ответ. Испан. ресурсы переводить готов. Резкость в ответ – восприму, пойму, сделаю выводы.
С уважением и надеждой только на Вас, hronos.

Отредактированно hronos (2008-04-02 17:36:50)

2008-04-02 17:35:33

unikal
Member

Вітаю.
Два запитання по блогу (для мене ця інформація була взагалі новою, тим цікавіше читати)
1. Як розуміти цей абзац:
"Хтозна чи й досі був би Жозе Морінью тренером «Бенфіки». Справді важко повірити, що «Особливий» вісім останніх років безвилазно просидів би у Португалії. Питання не в тому, що «Бенфіка» могла зробити для Жозе. Питання в тому, що Жозе хоч би упродовж сезону-двох міг зробити для «Бенфіки»?" (особливо "комбінація з двох останніх речень")
2. Якщо все було так погано при наступниках Азеведу (може, неправильно прізвище написав, але я в цейтноті, пишу під час реклами :) ), то за рахунок чого тоді команда виграла золото в 2005-му, тоді як при Азеведу не було й цього?

2008-04-03 00:28:21

Joe Dumars
Забанен

Я не в плані порушення старої теми, але...
Вчора помітив, що на початку матчу Арсенал-Ліверпуль Ви використовували ФАбрегас (з вірним наголосом :)). Я навіть смс другу відправив з цього приводу :) Проте потім знову Ви почали говорити Сеск.
Якось треба визначатися вже :)
Сеск все ж таки ріже вуха без Фабрегаса. Тим більше, якщо я раніше наводив приклади британських, російських, та й наших коментаторів з цього аспекту, то нещодавно не поленівся зв"язатися з одним моїм другом вболювальником з Іспанії. Так вот іспанські коментатори говорять Сеск Фабрегас. Тобто окремо Сеск не використовується :)

Отредактированно Joe Dumars (2008-04-03 10:42:59)

2008-04-03 10:41:28

Joe Dumars
Забанен

На всяк випадок запитаю без особливої надії: А часом плей-офф НБА не плануєте показувати?

2008-04-03 10:55:41

unikal
Member

А до речі, з Фабрегасом. Цікаво виходить: у титрах acento grafico не відображається. Щодо цього один коментатор (для нього іспанська -- друга рідна) пояснював, що Фабрегас -- каталонець, а в тамтешній мові існує acento grave, і в даному випадку цей знак (відображається як знак наголосу, перевернений на 90 градусів) стоїть на першому складі. А от в іспанській (власне іспанській) мові такого знака не існує, тож там це слово пишеться взагалі без знака, і згідно з написанням мало б читатися ФабрЕгас. У зв'язку з цим: як же все-таки іспанці (не каталонці) наголошують дане прізвище? Чи слідують вони правилам каталонської мови -- рідної для самого Сеска? Якщо так, то чому не ставлять знака наголосу -- хоча б такого, як існує в іспанській?

Отредактированно unikal (2008-04-03 11:20:29)

2008-04-03 11:15:16

Joe Dumars
Забанен

У меня кум в Голландии работает, так вот я у него узнал по поводу еще одного игрока - участника вчерашней игры КЮйта, КЕйта, КАйта...:) Так по голландски он звучит КЯУТ :D А бриты его КАУТ произносят, сам слышал ;)

2008-04-03 11:39:02

Joe Dumars
Забанен

Я не понял, зачем про Глеба удалили сообщение? Я ничего плохого о прекрасном игроке не говорил, да и вообще плохого не было в сообщении :)
Ну повторюсь. По белорусски фамилия Глеб читаться будет "Хлэб". Да і українською він буде Глеб, а не Глєб ;) Это в продолжение к теме о языках.

2008-04-03 11:45:38

Джон Пэксон
Забанен

Хлэб Глэбом, но вот с Саксом, то есть с Сексом, тьфу, Сеском - таки действительно не очень выходит )

ФАбрегас - приятно ж уху ))

2008-04-03 11:49:18

July
Администратор

Иван (Ювентуса фан). написал:

Дмитрий, добрый день.

Знаю, что вы не будете отвечать на вопросы, касающиеся проблем показа чемпионата Италии, но все же...
На этой недели матчи Серии A снова отсутствуют в программе. И, судя по всему, на следующей недели их тоже не будет. Ну, пока их в программе нет.

У вас там все нормально? Вряд ли вы ответите, но вопрос все равно волнующий многих. Карточек и тюнеров нет, матчи из трансляций пропадают, новых проектов нет (помните, заявляли и создании ТВ-аналитических программ и шоу), даже на сайте не появляется инфа по поводу отмены трансляций. Хотя бы без объяснений почему...просто поставить в известность людей...

В общем, все это странно и немного волнующе. В границах возможного поясните ситуацию. Заранее спасибо.

Іване, все нормально. Повертаємося до звичного  режиму італійських трансляцій.
P.S. Картки і тюнери є. Тільки їх чомусь не продають :(

2008-04-03 17:18:05
July
Администратор

hronos написал:

Здравствуйте, почтенный Дмитрий!

Искренне не хотел Вас озадачивать подобными вопросами, так как намного больше предпочитаю с Вами просто пообщаться, подискутировать, поделиться мнениями (уверен, Вы тоже), нежели забирать у Вас, не сомневаюсь, Ваше же ценное время на задачи скорее для, как выразились Вы раньше на форуме, для “довідкової служби” (имея в виду Яндекс, Гугл...).
Верьте или нет, но прежде чем зайти к Вам на конфу, я, наверное, около месяца самостоятельно искал в инете источники, на которых бы могли размещаться подробные биографии испанских и португальских футболистов ( Гути и Куарежма, в частности). Признаться, только начинаю всерьез интересоваться профессией журналиста, помимо этого уча испанский язык. Marca, AS, Donbalon, что Вы мне уже раньше рекомендовали, и которые я по мере сил стараюсь читать регулярно – источники несколько иного направления, хотя, в некоторых случаях и они бывают полезны. Возьмем хотя бы интервью, статьи, порой ой как кстати в материалах, посвященным конкретным личностям.
В общем, суть моего сегодняшнего визита сюда такова: дабы научиться неплохо и объемно писать о зарубежных футболистах (в данном случае одни из тех, которые проходят по Вашему журналистскому профилю, а именно — испанцы и португальцы), я хотел бы разузнать у Вас сайты (ежели они Вам известны, конечно), ориентирующиеся конкретно на биографиях вышеназванных футболистов. На крайний случай, не исключаю, они Вам могут быть не известны — хотелось бы узнать хотя бы каким зарубеж. поисковиком “щупать” (я пытался испанским Yahoo, но все тщетно). Повторюсь, сам искал достаточно долго, а российские ресурсы, естественно, к всякого рода “латиносам” относятся крайне “пофигистически”. Так как у меня больше не осталось вариантов дальнейшего поиска, я, к моему же сожалению, сам этого не хотя, решил воспользоваться Вашими данными.
Буду очень признателен за любой ответ. Испан. ресурсы переводить готов. Резкость в ответ – восприму, пойму, сделаю выводы.
С уважением и надеждой только на Вас, hronos.

"Журналіст хороший настільки, наскільки хороший його архів", - сказав Brian Glanville. А він якщо щось говорить, варто прислухатися.
Я не знаю сайтів суто біографічних. Хіба що на Вікіпедії можна знайти саме біографічні дані. Усе інше раджу шукати. Шукати всюди.
І не варто очікувати, що все, що потрібно можна знайти у одному лише місці. По крихтах іноді доводиться інформацію накопичувати.
З пошуковиків спробуйте Google. Будьте Плюшкіним. Збирайте все, що вважатимете за потрібне, архівуйте, опрацьовуйте інформацію.
З власного досвіду знаю, що знайти іноді можна значно більше, аніж сподівався знайти.

2008-04-03 17:29:41
July
Администратор

unikal написал:

Вітаю.
Два запитання по блогу (для мене ця інформація була взагалі новою, тим цікавіше читати)
1. Як розуміти цей абзац:
"Хтозна чи й досі був би Жозе Морінью тренером «Бенфіки». Справді важко повірити, що «Особливий» вісім останніх років безвилазно просидів би у Португалії. Питання не в тому, що «Бенфіка» могла зробити для Жозе. Питання в тому, що Жозе хоч би упродовж сезону-двох міг зробити для «Бенфіки»?" (особливо "комбінація з двох останніх речень")
2. Якщо все було так погано при наступниках Азеведу (може, неправильно прізвище написав, але я в цейтноті, пишу під час реклами :) ), то за рахунок чого тоді команда виграла золото в 2005-му, тоді як при Азеведу не було й цього?

1. Цей абзац пов’язаний з початком наступного. Жозе "Бенфіку" тренував дуже мало. А що було б якби? Що б він зумів зробити? От саме роздумам на цю тему абзац і присвячений.
2. Насамперед за рахунок спаду "Порту", який шукав наступника Жозе. Та й "Спортинг" у тому сезоні виглядав цікавіше за "Бенфіку" Трапа, яка була командою поміркованою, розважливою.
Уболівальники "Спортинга" досі розказують про те, як "Бенфіка" стала чемпіоном з допомогою суддів. У Португалії взагалі люблять говорити про корупцію. Кожен з великої трійки звинувачує інших, "маленькі" звинувачують "великих"...
P.S. Не в тому справа, що Азеведу, наприклад, хороший, а всі інші погані. Просто людина він справді неоднозначна. Саме про це хотілося розказати. Що Віларінью, що Віейра порівняно з ним дуже прісні, тому їм приділено менше уваги. А матеріалу вдалося стільки відшукати, що мабуть на кілька великих статей вистачило б. Але немає у нас футбольних журналів...

2008-04-03 17:36:06
July
Администратор

Joe Dumars написал:

На всяк випадок запитаю без особливої надії: А часом плей-офф НБА не плануєте показувати?

Ні :(

2008-04-03 17:36:32
July
Администратор

unikal написал:

А до речі, з Фабрегасом. Цікаво виходить: у титрах acento grafico не відображається. Щодо цього один коментатор (для нього іспанська -- друга рідна) пояснював, що Фабрегас -- каталонець, а в тамтешній мові існує acento grave, і в даному випадку цей знак (відображається як знак наголосу, перевернений на 90 градусів) стоїть на першому складі. А от в іспанській (власне іспанській) мові такого знака не існує, тож там це слово пишеться взагалі без знака, і згідно з написанням мало б читатися ФабрЕгас. У зв'язку з цим: як же все-таки іспанці (не каталонці) наголошують дане прізвище? Чи слідують вони правилам каталонської мови -- рідної для самого Сеска? Якщо так, то чому не ставлять знака наголосу -- хоча б такого, як існує в іспанській?

Acento вони ставлять. Бачив у іспанській пресі. Хоча бува проскакує написання і без нього. Може через це якраз плутанина і виникає.
Щодо того, як вимовляють, то доводилося, насамперед, чути варіант з наголосом на першому "а".

2008-04-03 17:39:33
Bx17
Member

Дмитрий здравствуйте
Такой вопрос: это вы комментировали матч вместе с Артемом Франковым матч Мю(если не ошибаюсь)-Брайтон(точно), когда матч закончился переигровкой
Тогда вы еще лондонское метро обсуждали)

2008-04-03 18:59:50
July
Администратор

Bx17 написал:

Дмитрий здравствуйте
Такой вопрос: это вы комментировали матч вместе с Артемом Франковым матч Мю(если не ошибаюсь)-Брайтон(точно), когда матч закончился переигровкой
Тогда вы еще лондонское метро обсуждали)

Так.

2008-04-03 19:03:23
Bx17
Member

Ясно.
Это хоть и было давно, но  огромное спасибо- мне очень понравилось

2008-04-03 19:10:21
Страниц: 1 ... 33 34 35 36 37 38 39 ... 69   Тема закрыта
Перейти