July
Администратор
|
|
hronos написал:
Привіт, Дмитре! Не знаю, чи варто ворушити цю трагічну тему, проте, живучи далі й уважно стежучи за Севільєю та за одним із її гравців (і не просто гравців, а лідерів), у мене, як то кажуть, "наболіла" одна, цілком можливо, тепер вже нікому не цікава розмова, із думкою щодо якої я хотів би поділитися з Вами та, якщо ввжатимите за потрібне, почути і Ваше сприйняття данної ситуації. Дієго Капель. Ви і без мене напевно знаєте, до цього сезону хлопець з академії Севільї (підкреслюю — не вихованець, адже по-справжньому почав "виховуватись" спершу кантерою Альмерії, а згодом побував в академії Барси, звідки й був переведений на своє нинішнє місце дислокації. Вибачте) за 3-4 роки перебування в Андалусії запрошувався в заявку головної команди хіба що "на дуже визначні свята". Не можу стверджувати напевно (бо не мав можливості бачити його гру у резервах), проте звідси виходить, що прогресував він там (у резервах) як фуболіст так собі. А тепер стрімко перейду до найголовнішого у його кар'єрі — обставин, за яких, я вважаю, він зміг себе проявити. Нажаль, обставин ці далекі від райдужних. "Дезертирство" Хуанде Рамоса - то ще таке... Трагічна загибель Пуерти, Царство йому Господнє. Погодьтесь, допоки Антоніо жив і грав, його місце на лівому фланзі сумнівам не піддавалось. Зважаючи на його так само далекий від "ветеранистого" вік, сумнівів щодо його позиції не виникало б іще не один сезон. І в матчі з Хетафе трапляється таке... Проходить зовсім небагато часу, і після смерті Пуерти йде (слава Богу, не на той світ) Рамос, а на його місце у поспішному порядку запрошується Маноло Хіменес. Мабуть, правильно припустити, що Хіменес, тренуючи увесь час юнацькі резерви Севільї, чудово знав Капеля, так само, як і чи виріс він до випробувань Примери. Так само давайте не забувати і те, що окрім Пуерти у Севільї кандидатів нормально зіграти на лівому фланзі вважайте не було. Драгутінович - яскравий фулл бек, в атакці ж від нього користі... Ну, хіба що Адріано залишається. Як на мене, "бровочник" із нього - ніякий. Не його це позиція. Вочевидь, так само вважав й Хіменес. Отже, за відсутності будь-якої альтернативи Пуерті серед основних сил, тренеру залишається спрямувати своє вчительське око лишень в сторону резервів, котрі він навіть не встиг підзабути. А там - тільки одна карта, котра згодом виявиться козирем. Дієго Капель. Я ні в якому разі не намагаюсь призменшити заслуг самого Дієго, але я пробую "трезво" поглянути на його реальні коріння появи в основі. Врешті-решт, маємо: факт смерть Антоніо - водночас і страшний, і ВИРІШАЛЬНИЙ чинник, без існування якого, найвирогідніше, ми й не побачили б ніколи Капеля там, де ми маємо можливість його наразі бачити? Особисто я, більше схиляюся до того, що знак запитання у кінці передостаннього речення варто стерти. Зізнаюсь, я навіть не здогадуюсь, що Вам, Дмитре, робити з усіма цими думками-припущеннями. Можете якось відреагувати, а можете і не можете. Я лише висловив свій скромний погляд, на котрий хотілось би почути Вашу рекцію. Зовсім інше питання, наскільки Капель реалізує свій потенціал, продемонструвати котрий він отримав нагоду за рахунок жахливого, думаю, для нього самого вчинку долі. Підсумовуючи, я чомусь не можу сказати: "Пуерта заради Капеля". Я прагну сказати: "Пуерта - в ім'я Севільї". Хай Земля йому буде пухом. P.S. №1 Я майже не сумніваюсь, що сам Капель уже давав інтерв'ю на цю тему. Дуже прошу, якщо вони Вам відомі, дати посилання на сайти, де вони розміщені. Я допоки не знаходив. P.S. №2 Так само я не знаходив підсумків розслідування по факту смерті Антоніо Пуерти. Скажіть, будь-ласка, як воно закінчилось і чи закінчилось взагалі? Кого покарали? Вибачте, що забрав у Вас час. Не зміг не висловитися. Дякую. |
Знаєте, я думаю, що Пуерта і Капель могли б грати разом. Адже Пуерта і у захисті виходив. Про велике майбутнє Капеля ще Хуанде починав говорити, і він почав його підпускати до основи. І зараз не в роботі Хіменеса з кантерою справа. А у готовності футболіста. У "Севільї" вихованців кантери спокійно ставлять до складу вже не перший рік. Рейєс, Рамос, Навас... У другій команді Капель прогресував не "так собі", а нормальними темпами, і був одним з лідерів цієї команди. Життя іноді такі сюжети пише, що й Фаулз та Кортасар не додумалися б. І Ваші припущення можуть бути небезпідставними, тільки от я не наважуся стверджувати, що Капель зовсім не потрапляв би до складу у цьому сезоні. Про розслідування нічого не бачив. Схоже, що карати нікого не збираються. P.S. А на лівому фланзі, до речі, ще й Креспо може зіграти. Інший вихованець кантери. І ще є Касадо. Він, на відміну від Креспо, грає виключно на лівому фланзі.
|
|